Dreher úttá nevezték át a Jászberényi utat

Dreher úttá nevezték át a Jászberényi utat

A Margitsziget eddig névtelen központi sétányát az idén száz éve elhunyt Schulek Frigyesről nevezték el.

A híres építész nevéhez fűződik a Halászbástya és az Erzsébet-kilátó tervezése, valamint a Budavári Nagyboldogasszony templom átépítése, továbbá számos középkori építészeti emlék helyreállítása, írja az MTI. 

A képviselők határozata alapján a X. kerületben a Dreher Antal út nevet veszi fel a Jászberényi út Kőrösi Csoma Sándor úttól Maglódi útig tartó szakasza, míg a városrész egy eddig névtelen közterülete a Sajó Sándor tér nevet viseli a Kolozsvári és Ónodi utcák találkozásánál. 

A XIII. kerületben hét változtatás történt. A Marina-part lakópark újonnan kialakított közterületei a Dokk utca, a Fedélköz utca és a Hajóépítő sétány neveket kapták. Eddig névtelen közterület veszi fel a Csele utca és a Lőportár köz neveket, utóbbi az azonos nevű utcából nyílik. A Kolumbiai Köztársaság nagykövetségének javaslatára ezentúl Gabriel García Marquez parknak hívják az Újpesti rakpart északi végén található eddig névtelen közterületet. A Lehel téri Árpád-házi Szent Margit templom előtti terület új neve Szent Margit tér lett. 

A XVI. kerület indítványára Maderspach Viktorról, az első világháború többszörösen kitüntetett frontharcosáról nevezték el a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi karának épülete és az Erzsébetligeti Színház közötti sétányt. 

A XX. kerületben a Kapitánypuszta út nevet veszi fel egy névtelen közterület az 1900-as évek körül Gubacspusztán élő Lovag Beer Vilmos kapitány postaszállító emlékére.