Megbolondul a fővárosi közlekedés a hétvégén: van, ahol a jövő héten sem áll helyre a rend

Megbolondul a fővárosi közlekedés a hétvégén: van, ahol a jövő héten sem áll helyre a rend

Több közlekedési változás is életbe lép a hétvégén, az 1-es villamos pedig a jövő héten sem jár majd egy szakaszon.

Pályakarbantartás miatt pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között június 29-től július 7-ig - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A pótlóbuszok a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton járnak, és a 901-es éjszakai járat megállóiban állnak meg, közlekedésüket buszsáv segíti majd. A BKK az utazóknak a metrók igénybevételét is javasolja.

A hétvégén forgalomkorlátozások lesznek a Széchenyi tér környékén és a 2-es villamos vonalán filmforgatás miatt. A 2-es villamos szombaton a teljes útvonalán közlekedik, de 17 óráig a Széchenyi István téren megállás nélkül áthalad. Vasárnap a villamosok egész nap két szakaszra osztva, a Jászai Mari tér felől a Kossuth Lajos tér metrómegállóhelyig, a Közvágóhíd felől pedig az Eötvös térig közlekednek. A villamos által nem érintett szakaszon a 15-ös vagy a 115-ös buszra átszállva lehet utazni.

Szombaton hajnali 4 órától délután 1 óráig, vasárnap pedig hajnali 4-től délután 5-ig lezárják a forgalom elől az Antall József rakpartot az Eötvös tér és a Margit híd között. Továbbá egész hétvégére lezárják a Széchenyi rakpartot az Arany János utca és a Széchenyi István tér között. Az Akadémia utca Széchenyi tér és Arany János utca közötti szakaszát is érinti a filmforgatás, erre a szakaszra szombaton 11 és 17 óra között nem lehet majd behajtani - írták.