A 4iG részt vesz a BKV informatikai rendszerének üzemeltetésében

A 4iG részt vesz a BKV informatikai rendszerének üzemeltetésében

A BKV informatikai rendszerének hosszú távú üzemeltetésében vesz részt a 4iG, a Sys IT Services Kft. nevesített alvállalkozójaként.

A magyar IT-nagyvállalat 5+5 évre nyújt szolgáltatásokat a közlekedési társaságnak másik alvállalkozóval, a T-Systems Magyarország Zrt.-vel közösen. Az első 5 évre szóló megbízás keretösszege meghaladja a 19 milliárd forintot.

A BKV által kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a Sys IT Services Szolgáltató Kft. (Sys Kft.) nyerte el fővállalkozóként. A 2019. július 1-jén aláírt szerződés értelmében a fővállalkozó az általa megnevezett alvállalkozókkal közösen 5+5 évig működteti és fejleszti a budapesti közösségi közlekedés üzemeltetését végző BKV Zrt. informatikai rendszerét. A szerződéses keretösszeg nettó 3 milliárd 808 millió forint évente, így az első 5 évben a szolgáltatási díj teljes keretösszege meghaladja a nettó 19 milliárd forintot. Ez jelentős összeg, tekintve hogy a cég tavalyi teljes éves bevétele 14 milliárd forint volt.

A Sys Kft. két alvállalkozót nevesített ajánlatában - a 4iG-t és a T-Systems Magyarország Zrt.-t. A megállapodás értelmében a 4iG az informatika több területén nyújt menedzselt üzemeltetési szolgáltatásokat a BKV-nak. Az ilyen, a teljes IT-életciklusra kiterjedő szolgáltatások biztosítása az informatikai nagyvállalat hagyományos értéke és erőssége.

A 4iG az elmúlt évtizedekben átfogó szaktudást szerzett a Service Desk/Help Desk területén, az asztali számítógépek, nyomtatók, valamint a hálózatot kiszolgáló szerverek üzemeltetésében, illetve a különböző IT-alkalmazások üzemeltetésében, fejlesztésében, ezen területek döntő többsége jelen projekt megvalósításának is részét képezik. A tőzsdei IT-nagyvállalat szakmai módszerek széles körű alkalmazásával - informatikai eszközök standardizálása, feladatok automatizálása, tudásmenedzsment használata, célzott képzés - javít úgy a szolgáltatások minőségén, hogy közben csökkenti az üzemeltetési költségeket - áll a cég közleményében.

A vállalat múlt héten is bejelentett egy milliárdos megrendelést, akkor az MVM-csoporthoz tartozó MVMI Informatikai Zrt. közbeszerzési pályázatán nyert. A szerződés két évre szól, irodai IT-eszközök beszerzésére és szevizelésére, összege eléri a 2,679 milliárd forintot.