Új úticélokra lehet utazni Ferihegyről olcsón, sűrítik a járatokat

Új úticélokra lehet utazni Ferihegyről olcsón, sűrítik a járatokat

Október 27-én átáll a téli menetrendre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ami azzal is jár, hogy a diszkont légitársaságok új célpontokra indítanak járatokat, több meglévő úti célnál pedig sűrítik a forgalmat.

Október 27-én rögtön két újdonsággal készült a Ryanair: a naptól heti négy alkalommal Tel Avivba, heti kétszer pedig a finn Lappeenranta városába repít el az ír diszkont légitársaság. A dél-finnországi Lappeenranta először szerepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről elérhető járatok között - derül ki a budapesti reptér közleményéből.

Emellett a Ryanair október 28-tól a lengyelországi Poznanba is indít gépeket heti két alkalommal. Majd a rá következő nap két portugál város, Portó és Lisszabon válik elérhetővé. Szintén a téli menetrend életbelépését követően indul a bordeaux-i, göteborgi, luxemburgi, odesszai és toulouse-i légijárat.

A Wizz Air is új városokkal köti össze Budapestet a téli menetrendben: október 30-tól heti két alkalommal Oroszország legrégebbi városába, Kazánba, majd november 2-től az ukrán kereskedelmi központba, Odesszába lehet heti kétszer eljutni. November 8-tól továbbá Birminghambe indít járatot az angol Jet2.com légitársaság, decemberben pedig indul a Wizz Air edinburghi járata is. 2020 januárjában a Ryanair nyitja az új járatok sorát az ukrajnai Kharkivval.

Az újdonságok mellett a légitársaságok járatsűrítésekkel készülnek:

Járatsűrítések
Légitársaság Desztináció Járatok száma S19 Járatok száma W19
Austrian Airlines Bécs heti 17 heti 20
Eurowings Stuttgart heti 11 heti 18
Ryanair Edinburgh heti 3 heti 7
Ryanair Páfosz heti 2 heti 5
Ryanair Prága heti 6 heti 9
Wizz Air Dubai heti 3 heti 7
Wizz Air Tel Aviv heti 10 heti 14
Wizz Air Marosvásárhely heti 2 heti 7