Így folytatódik a Déli Városkapu Fejlesztési Program

Így folytatódik a Déli Városkapu Fejlesztési Program

A BMX és kajak-kenu szlalompálya mellett egy atlétikai központot is kialakítanak szabadtéri edzőpályákkal és multifunkciós csarnokkal.

Egy lépéssel közelebb került a megvalósuláshoz a Budapest Déli Városkapu Fejlesztési Program. A beruházáshoz kapcsolódó legújabb közbeszerzés szerint a kapcsolódó sportszakmai tanácsadói feladatok ellátását a brit S. C. Design Limited, Sport Concepts társaság fogja végezni közel 5 millió forintért.

Ahogy azt már korábban megírták, a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program, jelenlegi nevén Budapest Déli Városkapu Fejlesztési Program keretében hiánypótló beruházásokat indítanak el Észak-Csepelen és Dél-Pesten. A Program a város jelenleg elhanyagolt, barna mezős területein egységes szemléletben valósít meg városfejlesztést és formát ad Észak-Csepel és Dél-Pest, valamint a soroksári Duna-ág mentén elhelyezkedő területeinek.

A tanácsadói feladatok az alábbi létesítmények fejlesztéseit is érintik:

  • Budapesti Atlétikai Stadion,
  • Atlétikai Szabadtéri Edzőpályák,
  • Fedett Pályás Atlétikai Multifunkciós Csarnok,
  • Budapesti Xtrém Szabadidő Park.

Akár 40 ezer főt képes befogadni az új aréna

A program elemei közé tartozik a Nemzeti Atlétikai Központ, amelyben megépül egy 15 ezer férőhelyes, de mobillelátókkal 40 ezresre bővíthető atlétikai aréna. A létesítmény szabadtéri edzőpályákkal és egy fedett multifunkciós csarnokkal jön létre, így nemzetközi és hazai versenyek megrendezésére is alkalmas lesz.

Az atlétikai központ szerves része egy, az ideiglenes lelátókat befogadó gyűrű, mely egy sport- és rendezvényfunkciókkal ellátott fedett-nyitott térként funkcionál majd. A szabadtéri edzőpályák kiszolgálják majd a Diákváros lakóit és a főváros atlétikát kedvelő hobbisportolóit is.

Mesterséges tó is épül a szabadidős sportokhoz

A Budapesti Xtrém Szabadidő Parkban helyet kap egy BMX és egy Kajak-Kenu Szlalompálya. Mindkét pálya és a kajak-kenu szlalompályát is magában foglaló mesterséges tó a lakosság számára is nyitva áll majd, így a sportolók mellett a szabadidős sportot és a rekreációt is szolgálja.

 

Forrás:
magyarepitok.hu