Kultúrprogramok gyerekeknek – nyári kikapcsolódás Budapesten

Kultúrprogramok gyerekeknek – nyári kikapcsolódás Budapesten

Nyár, szabad levegő, kaland és szórakozás – a nyári kultúrprogramok a játszva tanulás jegyében telnek.

Nézzük, melyekre érdemes ellátogatnunk a lurkókkal!

Számos programlehetőség kínálkozik a nyári szünetre, és alkalomadtán érdemes olyanokat választanunk, amelyek anélkül adnak kulturális feltöltődést a gyerekeknek, hogy az komolyabb erőfeszítést igényelne. Lássuk a lehetőségeket!

Ringató – Zenés foglalkozások kisgyermekeknek Művészetek Palotája – Müpa, 2016. június 1.

A családias hangulatú, játékkal, énekkel tarkított előadás egyfajta újító szemléletű nevelési tanácsadás dr. Gállné Gróh Ilona énektanár vezetésével. A foglalkozás irányadó gondolata az, hogy az ének és a közös játék a gyermekek lelki tápláléka, ami a kicsik egészséges fejlődését segíti elő. A foglalkozás során nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is megtanulhatják a mondókákat és a különböző mozgáshoz kapcsolódó játékokat.

Gyermekelőadások, matinék Budapesten, a nyári hónapokban minden hétvégén a Margitszigeten

A Budapesti Nyári Fesztivál nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is remek kikapcsolódást kínál! A fesztivál ideje alatt a Margitszigeten minden hétvégén matinék, bábjátékok, gyermekelőadások szórakoztatják a kicsiket és a nagyobbakat az Interaktív Meseszínpadon a Mesefánál és a Szent Margit-romoknál. A programsorozat komoly előnyeként említhetjük, hogy rengeteg ingyenes előadás várja a kisebbeket és a nagyobbakat is!

Damien White – AGY Bűvész Színház 2016. június 3.

Vajon tudjuk-e, hogy mi mindenre képes az emberi agy? Az interaktív bűvészműsor keretein belül Damien White ámulatba ejtő és egyedi előadásban, bűvészköntösbe bújtatva kápráztatja el a kisebbeket és a nagyobbakat is. Átélhetjük, hogy agyunk milyen könnyen manipulálható, és megtapasztalhatjuk, hogy a mentalisták hogyan használják ki agyunk – a legtöbbünk számára – rejtett képességeit.

Egy Szellemes Színház Story – Bűvész Színház, 2016. június 10.

Az előadás a bűvészet és a színházi produkciók érdekes elegye, ötvözi a hagyományos színházi előadások látványvilágát, történetmesélését, a modern technikát és az elképesztő bűvész- és mentális trükköket. 8-10 éves kortól bárkinek élménydús programot jelenthet.

Interaktív meseszínpad, Margitsziget: A talizmán 2016. június 18.

A Budapest Nyári Fesztivál egész nyáron rengeteg ingyenes gyerekprogrammal várja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt. Az interaktív előadás és játék során sok csodás és érdekes kaland után kiderül, hogy segít-e a talizmán megtalálni a boldogságot. A műsor 4 éves kortól ajánlott.

Mátyás király lakomái, Szent Margit-romok, Margitsziget, 2016. június 19.

A zenés történelmi táncjáték szintén az ingyenes programok közé tartozik. A Mátyás király lakomáicímű előadás kisiskolás kortól biztosít szórakozást a gyerekeknek – és a felnőtteknek is –, ahol megismerkedhetnek a korabéli öltözékekkel, tánccal és zenékkel a Tabulatúra régizene-együttes közreműködésével.

Legyetek jók, ha tudtok – Városmajori Szabadtéri Színpad, 2016. augusztus 16.

A musical a Budapesti Nyári Fesztivál egyik programjaként látható a Budaörsi Latinovits Színház előadásában. A magával ragadó történet a lombkoronák szomszédságában, a friss levegőn ad értékes kulturális élményt a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A musicalt 9 éves kortól ajánlják.

Forrás:
nlcafe.hu