A hétvégén indul a Generali Gyerek Sziget

június 1. | 12:11 Gyöngyösi Lilla	      gyerek sziget     gyerekprogram     hajógyári-sziget  A hétvégén indul a Generali Gyerek Sziget

Egy hónapon keresztül minden hétvégén a gyerekeké a Hajógyári-sziget. Idén június 4-én, szombaton nyit a Generali Gyerek Sziget, ahol több száz programból válogathat a család.

Az első hétvégén fellép a friss lemezzel jelentkező Bogár Muzsika zenekar és a Hahó Együttes, de a gyerekek legnagyobb kedvence, Halász Judit és a Makám együttes is a Gyerek Sziget vendége lesz.

Vasárnap táncházzal folytatódik a program, az Aranyszamár Bábszínház pedig előadja Az erdők könyve című darabot.

A 15 éves hagyománnyal rendelkező Gyerek Sziget idén Történelmi Játszótérrel is bővül: ez az ötvenes évek Magyarországára viszi vissza az érdeklődőket. Az ’56-os Emlékbizottság támogatásával létrejött helyszínen megcsodálhatóak a régi járművek, a kultikus kerékpárok, de a No megállj csak! társasjátékban az egész család beszállhat a játékos múltidézésbe: élő játékbábúként haladhatnak együtt a cél és a retro ajándékok felé.

Új színhely A Kalózok Szigete, ahol Kincses térkép, kalózos akadálypálya, ügyességi játékok, kardozás és a kalózok rettegett hét próbája várja a kalandorokat. A Zuglói Önkéntes Tűzoltóság támogatásával pedig most sokan régi vágyukat is megvalósíthatják: felülhetnek egy tűzoltóautó kormánya mögé.

Forrás:
faktor.hu