Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Vári Éva újra Budapesten játszik

Vári Éva újra Budapesten játszik

A Pécsi Harmadik Színház A szent család című darabjának főszerepében tért vissza ismét a színpadra Vári Éva Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész, aki a 2017-ben vonult vissza a játéktól.

Schwajda György drámáját április 12-én és 13-án a Játékszínben láthatja a budapesti közönség.

Vári Éva a Pécsi Harmadik Színházban Füst Milán, Örkény István és Spiró György sokrétű figuráit formálta már meg elementáris erővel a Boldogtalanok Húbernéjától a Tóték Mariskáján és a Macskajáték Orbánnéján át a Kvartett Feleség szerepéig.

Most egy szeretetre éhes, esendő öregasszonyt kelt életre, aki nemcsak kiszolgáltatott és szerencsétlen teremtés, de egy szörnyeteg is: pokollá teszi a környezete életét, pletykál és intrikál. Négy gyereket nevelt föl, és egyedül maradva foggal-körömmel harcol a szeretetükért. Hamis eszközökkel próbál vélt vagy valós igazáért küzdeni, de nem rosszaságból teszi mindezt, hanem azért, mert a kisszerű gonoszkodás elszórakoztatja. A lánya és a fiai sem rosszindulatból, szívtelenségből, hálátlanságból hanyagolják el, hanem mert más lett az életritmusuk, életformájuk, gondolkodásmódjuk. Szülő és gyermek közül egyik sem különb a másiknál. A körülmények, amelyek között az Anya él, a manipulációi, az ,,ellenfelek” és ő maga is olyan kisszerűek, hogy minden erőfeszítése komikumba fullad. Ettől válik a darab olyan abszurd komédiává, amelynek a mélyéről egy ember tragédiája süt át.