Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Októberben (vagy novemberben) kezdenek hozzá a Lánchíd és az Alagút felújításához

Októberben (vagy novemberben) kezdenek hozzá a Lánchíd és az Alagút felújításához

A BFTK, azaz Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ hivatalos értesülései szerint tényleg elkezdődik idén ősszel a Lánchíd és a Váralagút felújítása.

A beruházás a közbeszerzési eljárás lezárása után indul, céldátuma 2019. október-november.

A forgalomkorlátozás előreláthatólag csak 2021 tavaszáig tart majd. A jelenlegi értesülések alapján a felújítást követően is valószínűleg megmarad az autósforgalom az egyébként kicsi áteresztőképességű Lánchídon.

A híd és környékének felújítása két ütemben valósul meg. Először magát a hidat és a 2-es villamos alagútját, valamint annak felszíni környezetét teszik rendbe. A második ütemben a Váralagutat és a Clark Ádám teret újítják fel. A Lánchíd felújításával újjáépítik a közúti pályalemezt, a megmaradó acélszerkezeteket kijavítják és korrózióvédelemmel látják el, restaurálják a korlátokat, a kőoroszlánokat, a kőcímereket, a kőfeliratok és a kőfelületeket. Gyalogos-átkelőhely létesül a pesti hídfő északi és déli járdája között, és átépítik, szélesítik a hídfőkben lévő gyalogos-aluljárókat is. A pesti oldalon megújul a Széchenyi téri és az Eötvös téri villamosmegálló is. 

A Lánchídon új, gazdaságos és környezetbarát LED-technológiás közvilágítás épül ki, amely képes lesz egyedi színek megjelenítésére nemzeti vagy fővárosi ünnepeken. A Váralagútban új mozaikburkolat épül, a közvilágítás itt is LED-technológiás lesz. 9,5 méteresre szélesítik a pályaszerkezetet is, amely magába foglalja majd a 1,5 méteresre kiszélesített gyalogjárdát, és mindkét irányban a kerékpársávot is. A beruházás részeként megújulnak a hajózási jelzések, egyúttal megvizsgálják a Vigadó térhez kapcsolódó, az alsó rakpartot is lefedő terasz megépítésének lehetőségét, amely kiváló közösségi térként szolgálhat – összhangban a városvezetés azon koncepciójával, hogy Budapestet a turisztikai programkínálat szintjén is a Dunával együtt élő várossá fejlessze - foglalta össze értesüléseit a budapestinfo.hu.