Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Kiürítik a Kelenföldi pályaudvart

Kiürítik a Kelenföldi pályaudvart

A MÁV-Start kiüríti a Kelenföldi pályaudvar felvételi épületét, melynek további sorsáról nincs döntés.

A MÁV-Start a nyár folyamán leköltözteti az aluljáróba a Kelenföldi pályaudvar pénztárait. Jelenleg pénztárak, információs pont és kereskedelmi célú egységek üzemelnek a lepusztult állapotú, ám műemléki védettséget élvező indóházban. Az 1861-ben felhúzott épületben legutóbb 1984-ben végeztek felújítást, a vasúttársaság kiürítik az épületet. További sorsáról még nem született döntés; lehetséges, hogy értékesítik.

Az Etele téren a tervek szerint jú­lius elején átadják az 1-es villamos meghosszabbított, Etele úti szakaszát és az új végállomást. Ezzel a téren két villamos-végállomás lesz, hiszen a 19-es és a 49-es járat a Vasút utca és a tér sarkán, az 1-esétől meglehetős távolságra fordul meg továbbra is.

Az egykori 7-es gyors-busz végállomása a régi pályaudvari épület előtt jórészt már használaton kívülre került, ezért a kerület az autóbuszok által használt, ma teljes egészében burkolt területet gyalogos használatú városi köztérré alakítaná át, már elkészült a tájépítészeti terv az Etele tér átalakítására.

Az 1-es villamos végállomása a tervezett Galvani híd villamosvonalának is budai végállomása lesz majd. A térről a Hadak vagy a Than Károly úton éri majd el az Andor, majd Galvani utcát a villamosvonal, a hídon áthaladva a pesti oldalon az Illatos úton jut el a Gyáli, majd Üllői úthoz.