Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Jelentős változások Budapest és az ország közlekedésében

 Jelentős változások Budapest és az ország közlekedésében

Életbe léptek a nyári tömegközlekedési menetrendek, változás történt több budapesti járatnál, és elkezdődött a két fővárosi nyári villamosvágány-felújítási projekt egyike is.

Hétfőn életbe lépett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hálózatán a nyári menetrend és változik az 1-es villamos, továbbá a 32-es, a 219-es és a 23E busz közlekedési rendje is.

A tanítási szünet végéig a fővárosi közösségi közlekedési járatok az iskolaszünetben érvényes menetrend szerint indulnak.

Vonali változások

Szeptember 1-ig

  1. hétvégenként a 16-os, a 16A és a 116-os autóbusz mellett egy új, 16B jelzésű járat is indul a budai Várba, amely a Deák Ferenc tér és a Dísz tér között közlekedik.
  2. Az 1-es villamos vonalán a nyári időszakban jelentősen bővül az alacsony-padlós, légkondicionált szerelvények száma, mert a 4-es és 6-os vonalról a vágányfelújítás miatt felszabaduló szerelvényeket erre a vonalra irányítják át.
  3. A 32-es autóbusz a Szőnyi út térségének jobb kiszolgálása érdekében az Árpád híd felé az Ógyalla köz-Szőnyi út módosított útvonalon közlekedik,
  4. a 23E autóbusz hétvégén is közlekedik,
  5. a 219-es Telebusz pedig Ürömhegy belső térségéből is elérhetővé válik.

Buszos villamospótlás a Nagykörúton

Felújítják a 4-es 6-os villamos vágányait. Hétfőtől a szerelvények a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek, a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között pótlóbuszra kell szállni. Ezen a szakaszon húsz éve volt felújítás - mondta az InfoRádióban Kardos Zoltán, a BKK Info vezetője. A külső sávot a Boráros tér és a Csepreghy utca között buszsávvá alakították.

A felújítás idején sűrűbben jár a 2-es villamos és az M4-es metró.

A villamosok közlekedési rendje és a pótlóbuszokról az összes információ elolvasható a BKK honlapján.

A BKK azt tanácsolja, hogy a társaság honlapján, vagy a BKK Info, illetve a Futár alkalmazás segítségével tervezzék meg a közlekedők az útjukat, az autósok pedig indulás előtt tájékozódjanak a közlekedéstervező alkalmazások segítségével.

Egy másik szakaszon is elkezdődik nyáron a vágányfelújítási munka: július 7-től a Margit híd budai hídfője és a Széll Kálmán tér között is pótlóbuszok közlekednek majd, várhatóan szintén a tanévkezdésig.

A 4-es 6-os villamos legkésőbb tanévkezdésre újra a teljes vonalon jár majd.

Több szerelvény jár a Balatonra

Mintegy 40 százalékkal több vonatot közlekedtet a MÁV a Balaton északi és déli oldalán a június 15. és augusztus 25. közötti nyári vasúti menetrendben.

A társaság közölte: korszerű, légkondicionált motorvonatokat, InterCity-kocsikat, étkezőkocsikat, hétvégén plusz vonatokat állítanak forgalomba a nyáron az üdülőterületeken, és a kerékpár-szállítási lehetőséget is biztosítanak.

A MÁV összesítése szerint tavaly a nyári főszezonban csaknem 1,6 millióan utaztak vonattal a Balatonra, 120 ezerrel többen, mint egy évvel korábban. A legforgalmasabb állomás Siófok volt, amelyet Fonyód, Zamárdi, Balatonfüred, Balatonlelle, Keszthely követett.

Az idén a Déli pályaudvar és Keszthely között járó Balaton expresszen több légkondicionált IC-kocsit állítanak be, és büfékocsikat is közlekedtetnek, ahol többek között streetfood jellegű ételeket és italokat vásárolhatnak az utasok.

Az idén is közlekednek a Balatonra Miskolcról, Záhonyból és Szegedről expressz vonatok. A nyári hétvégéken új fürdővonatpár viszi az utasokat Budapest és Siófok között, ezek a járatok csak a Velencei-tó partján, illetve a Balaton partján lévő állomásokon, megállóhelyeken állnak meg.

A nyári menetrendben javul Pécs és a Balaton között a vasúti eljutási lehetőség azzal, hogy péntek délután új közvetlen vonatpár közlekedik.

A nemzetközi forgalomban a nyári időszakban az előző évekhez hasonlóan közlekednek a vonatok Budapestről a horvát és a szlovén tengerpartra - közölte a MÁV.