Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

110 éves műemléképület újul meg a főváros szívében

110 éves műemléképület újul meg a főváros szívében

A Jézus Szíve jezsuita templomon a következő hetekben megtörténik a palatetőzet cseréje, valamint állagmegóvó munkálatokat is végeznek.

Felújítják a főváros VIII. kerületében lévő Lőrinc pap téri Jézus Szíve jezsuita templomot - írja a Józsefváros nevű lapra hivatkozva a pestbuda.hu. Az elkövetkező hetekben a tetőhéjazat cseréjét végzik el, az orgonát és a karzatot már korábban rekonstruálták. A tervek szerint nyár végén adják át a kívül-belül megszépült templomot.

A munkálatok az orgona felújításával kezdődtek, ami után a karzat teljes elektromos hálózatának korszerűsítése is megtörtént. Most kezdődhetett meg a palatetőzet cseréje, emellett pedig nyílászárókat és burkolatokat is javítanak, valamint állagmegóvó munkálatokat végeznek.

Az ütemezés szerint július 31-ére, a jezsuita rend alapítója, Szent Ignác ünnepének a napjára a munka dandárja befejeződik, ekkor veszi kezdetét a szentély bútorzatának és berendezésének megújítása.

Két hónap múlva elkészül a felújítás

A teljeskörűen megújult templom újraszentelésére és ünnepélyes átadására a tervek szerint szeptember 7-én, a magyar jezsuita rendtartomány védőszentjeinek, a kassai vértanúknak a 400. jubileumán kerül sor.

„Példás összefogással valósul meg ez a projekt, hiszen az állami támogatás mellett Józsefváros önkormányzata is hozzájárult a templom megújulásához, és a hívek adományai is beépülnek a falakba” – mondta Horváth Árpád templomigazgató.

Kevés olyan szakrális épület van az országban, amely a hívek szorgalmazására és nagyrészt közadakozásból épült fel, ezek közé tartozik a magyarországi jezsuiták központi temploma is. A templomot végül 1909. április 27-én szentelték fel, és az ugyanabban az évben függetlenné vált magyar jezsuita tartomány központja lett.