Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Új 50 forintos került forgalomba

Új 50 forintos került forgalomba

A Magyarországon megrendezésre kerülő FIE Vívó-Világbajnokság alkalmából az 50 forintos forgalmi érme emlékváltozatát bocsátja ki a Magyar Nemzeti Bank.

A különleges fémpénz 2 millió példányban kerül forgalomba hétfőtől.

A kibocsátásra kerülő 50 forintos érmék névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 50 forintos érmecímletével, a tematikus oldalon azonban a megszokott kerecsensólyom helyett a párbajtőr összecsapás egyik klasszikus mozdulata, a tus pillanata elevenedik meg. Felső félköriratban a „VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG” szerepel, melyet a szöveg ívét követő, egy helyen kissé megszakadó vonal határol el a vívójelenettől.

A jelenet alatt a pástot is szimbolizáló vízszintes vonalak húzódnak, köztük középre rendezve a pénzérmék kötelező alaki kelléke a „MAGYARORSZÁG” felirat, mint kibocsátó, illetve az alsó vonal alatt, szintén középre rendezve a „2019” verési évszám olvasható. Az érmeoldalt gyöngysor szegélyezi.

Az érme tematikus oldalát Kósa István tervezte. Az érme technikai paramétereiben megegyezik a készpénz-forgalomban használt 50 forintos érmékkel: réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből készült, súlya 7,70 gramm, átmérője 27,4 mm, peremvastagsága 1,8 mm, széle sima.

Az 50 forintos forgalmi érme emlékváltozata 2 millió példányban készül, amellyel a lakosság a készpénzfizetési forgalomban, a mindennapi vásárlások során találkozhat majd.