Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Rengeteget költenek a Budai vár falainak a helyreállítására

Rengeteget költenek a Budai vár falainak a helyreállítására

A Budai Vár várfalainak és kapcsolódó területeinek a felújítási és helyreállítási munkálataira írt ki újabb 8 milliárd 655 millió forintos keretösszegű tendert a Várkapitányság.

Az előző tender is ugyanekkora keretösszegű volt.

A nyílt tenderfelhívást a Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.
A második ütemre szóló felhívás is kiemeli, hogy a Budai Vár, valamint annak várfali műemléki védettségű, valamint világörökségi helyszínnek minősülnek. A javítandó terület: 36 280 négyzetméter (5 955 folyóméter), a szemcseszórásos tisztítással érintett terület 22 512 négyzetméter, az alapozással (aláfalazással / alábetonozással) érintett mennyiség 35 730 köbméter, végül pedig a bontási és újrafalazási feladatok mennyisége 4 500 köbméter.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben műemléki védettségű, valamint világörökségi helyszínen lévő várfalon ellátott felújítási és/vagy helyreállítási munkálatokból legalább nettó 250 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő november 6. Az értékelésnél az ár 70, míg a minőség 30 súlyszámmal esik latba.

Az első ütemre szóló, szinté 8 milliárd 656 millió forintos keretösszegű felhívás augusztusban jelent meg. A beruházás előzménye, hogy a Miniszterelnökség felügyelete alatt 2018. december 31-én alakult meg a Várkapitányság Nonprofit Zrt. Az új cég a budai várbeli kormányzati beruházásokat is felügyelő Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., valamint a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. összeolvadásából jött létre. Júliusban írt ki tendert a Csikós udvar déli nyaktagja építésére a Várkapitányság. Februárban egy kormányhatározat 5,8 milliárd forintot adott a Várkapitányságnak.