Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Itt a téli krízisidőszak, figyeljünk oda a hajléktalanokra

Itt a téli krízisidőszak, figyeljünk oda a hajléktalanokra

A hajléktalan emberek ellátásának téli krízisidőszakában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megerősített szolgálattal és szükség esetén megnyitható ideiglenes menedékhelyekkel segíti a fedél nélkülieket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint senkinek nem kell a hidegben az utcán éjszakáznia, van elég férőhely a rászorulók számára: több mint tízezer éjjeli menedékhely és átmeneti szállás áll a hajléktalanok rendelkezésére, ezeken kívül télen még további 1600 többletférőhely biztosított.

Novemberben megkezdődik a téli a krízisidőszak a hajléktalan-ellátásban. A Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben férőhelyhiány miatt senkit nem utasítanak el, ha megtelnek a szállók, a karitatív szervezet ideiglenes férőhelyeket nyit. A Szeretetszolgálat országszerte 16 nappali melegedőt, 6 átmeneti szállót, 3 hajléktalan otthont, 10 éjjeli menedékhelyet, 8 időszakos férőhelyeket biztosító intézményt, 17 utcai szociális szolgálatot, 3 népkonyhát és 1 rehabilitációs intézményt üzemeltet – írta közleményében a szervezet.

A Szeretetszolgálat hajléktalanellátó intézményei jelenleg 80 százalékos telítettséggel működnek. A nappali melegedők a következő időszakban meghosszabbított nyitvatartással üzemelnek, és szintén meghosszabbított műszakokban várják a hajléktalan embereket a fertőtlenítő fürdető állomáson, valamint az egészségügyi szolgálatok, a háziorvosi rendelő, a tüdőszűrő busz és a lábadozók munkatársai is.

A Szeretetszolgálat intézményeiben az élelem és szállás mellett a hajléktalan emberek számára lehetőség nyílik mosásra, a szociális munkások segítenek az okmányaik beszerzésében, hogy hozzájuthassanak az általuk igényelt támogatáshoz, nyugdíjukhoz, továbbá a munkakeresésben is segítséget kapnak és orvosi ellátást is igénybe vehetnek.

A szervezet ezen a télen is számít a lakosság segítségére. A földön fekvő, vagy segítségre szoruló emberekért krízisautót küld a karitatív szervezet, a bejelentéseket a diszpécserszolgálat munkatársai fogadják: Budapesten a 06-1-338-4186-os telefonszámon várják a hívásokat.