Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Hungarikum lett a Dobostorta

Hungarikum lett a Dobostorta

Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a dobostorta és bővült a Magyar Értéktár is -jelezte az Agrárminisztérium kedden.

A Hungarikum Bizottság döntése alapján a Magyar Értéktár része a jellegzetes dunántúli pásztorhangszer, a hosszifurugla; a regölés, a magyar cifraszűr és a betyárköltészet is.

A "hungarikum" a magyarság csúcsteljesítményét jelölő gyűjtőfogalom, amely olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelez, amely a magyarságra jellemző tulajdonság, egyediség, különlegesség és minőség. Ebbe az értékközösségbe került most bele ez a közkedvelt édesség, melyet először Dobos C. József 134 évvel ezelőtt mutatott be a nagyközönségnek.

A dobostortát jószerivel a világon mindenhol ismerik (vagy legalábbis ismerték), bemutatása után Dobos speciális hűtődobozokban társzekereken szállította süteményét Európa fővárosaiba.

Dobos C. József mégsem cukrász, hanem a kor egyik legmodernebb csemegekereskedője volt: üzletét 1876-ban nyitotta meg a Kecskeméti és a Magyar utca sarkán, és 1906-ig cége megszűnéséig az egyik legismertebb budapesti csemegeüzlet volt, ahol saját készítésű árukat és cukrásztermékeket forgalmazott.