Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Aranyárban mérik a pörköltet: drágább a kaja a Vörösmarty téri vásárban, mint a Hiltonban

Aranyárban mérik a pörköltet: drágább a kaja a Vörösmarty téri vásárban, mint a Hiltonban

Drágábban lehet ebédelni a budapesti Vörösmarty téri vásárban, mint a patinás Hilton szálló budai éttermében.

Míg a híres étteremben háromfogásos menüt kapunk 4600 forintért előétellel, desszerttel, túrós csuszás borjúpörkölttel, a hét végén megnyitott vásárban 6000 forintra jön ki egy marhapörkölt juhtúrós sztrapacskával. Ugyanez cipóban, krumplival 5000 forint. Műanyag tányérra szedik az ételt, műanyag evőeszközt adnak hozzá, a pultnál kell érte sorban állni, és hideg fapadon ülve fogyasztható. Desszertnek 1000 forintért választhatunk hozzá rétest, a sör és a forralt bor is ugyanennyibe kerül. 3500 forint a hot-dog, virsli helyett sült kolbásszal, uborkával.

A sima lángos 1000, a fokhagymás 1200 forint. A sajtos-tejfölös 1600 forint, de kapni magyarosat 2500-ért, kolbászosat 3000-ért is. A kemencés kacsacomb darabonként 2950 forint, a csirkebrassói, a csülök pékné módra, a töltött káposzta adagonként 3250 forint.

Az árusok a Blikknek elismerték, nem a magyar fizetésekhez szabták az árakat, ám a külföldi vendégek nem sokallják. Ahány falatozó turistát kérdeztünk tegnap, mindannyian átlagosnak tartották a fizetnivalót.

– Bármennyire is soknak hangzik, indokoltak lehetnek az árak. Ezeken a vásárokon magas helybérletet kell fizetni, és a tulajdonos is szeretne nyereséget. Magyarországon sokkolóak lehetnek ezek az árak, de engem például a vízszerelő 40 ezres óradíja jobban megviselt – vélekedett újságíróknak Lázár Péter, a Magyar Vendéglátósok Érdekvédelmi Egyesületének vezetője.