Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Mikor kinek van elsőbbsége?

Mikor kinek van elsőbbsége?

A rendőrség tisztázta a félreértéseket.

A rengeteg baleset miatt a rendőrség közleményt adott ki, melyben felhívták a figyelmet az elsőbbségadás szabályainak fontosságára.

Csak Baranya megye közútjain 44 baleset történt az elmúlt héten: 36 anyagi kárral, nyolc pedig személyi sérüléssel járt. A négy könnyű és a négy súlyos sérüléssel járó balesetben összesen 11-en sérültek meg, heten könnyebben, míg négyen súlyosan.

A balesetet okozók többsége személyautóval közlekedett, de tehergépkocsival, autóbusszal és gyalogosan közlekedő is szerepel az okozók között. A legjellemzőbb baleseti ok az elsőbbség meg nem adása, a gyorshajtás és a szabálytalan kanyarodás volt.

A rendőrség az esetek kapcsán közleményben kéri, hogy a közlekedők a kereszteződéshez érve a kihelyezett jelzőtáblák utasításait mindig tartsák be, azt a járművet, amely elsőbbséget élvez, ne kényszerítsék hirtelen irányváltoztatásra vagy fékezésre. Inkább várják meg a biztonságos áthaladás lehetőségét, pár másodperc miatt nem érdemes kockáztatni.

Egyenrangú utak találkozásánál a jobbkéz-szabály alapján dől el az áthaladás sorrendje, tehát elsőbbséget kell adni a jobbról érkező járművek részére. Sokan figyelmen kívül hagyják azt is, hogy bekanyarodáskor elsőbbséget kell adni az azon az úttesten áthaladó gyalogosnak, amelyre a jármű bekanyarodik, továbbá a kerékpársávon, kerékpárúton vagy gyalog- és kerékpárúton érkező jármű és gyalogos részére is.