Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Drágulásra készülhet, aki biztosra akar menni a KRESZ-vizsgán

Drágulásra készülhet, aki biztosra akar menni a KRESZ-vizsgán

Még néhány napig biztosan nem lesznek mozgóképes kérdések a KRESZ-alapvizsgán, noha a hatóság januártól ígérte bevezetni.

Most még csak a továbbképzésen részt vevő szakoktatók találkozhattak ilyen kérdésekkel. Az újítás nem hoz változást a vizsga díjában, de aki lelkiismeretesen készül fel, annak a zsebébe kell nyúlnia.

A hatóság célja az új fejlesztéssel az, hogy élethűbbé tegye az adott közlekedési helyzetet – erről Facsády Orsolya közlekedésbiztonsági referens beszélt az Inforádióban.

„Sem a kérdések darabszáma, sem a pontérték, sem a megfelelés ponthatára nem változik az előző vizsgamenethez képest. Két ilyen kérdés lesz, az egyik egypontos lesz, a másik pedig három. Ha például a személygépkocsi-kategóriát vesszük, az 55 perces idő alatt 55 kérdést kap a vizsgázó. 75 pontot érhet el maximum, és 65-öt kell minimum elérnie. Tíz darab hárompontos kérdés és 45 darab egypontos kérdés van. Eddig is így oszlottak meg a kérdések” – ismertette a referens.

  • Jobban mérheti a tudást

Pintér József, a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági szakágának igazgatója a 168 Óra Online-nak elmondta: üdvözlendőnek tartja, hogy a modern technika segítségével ilyen típusú feladatokat is kapnak a vizsgázók. Úgy látja: ha filmek segítségével kell egy szituációt megítélni és értelmezni, az megnehezíti azok dolgát, akik csupán bebiflázzák a kérdésekhez tartozó helyes választ, de nem értik az alkalmazandó elveket. Fontosnak tartja, hogy úgy menjenek ki a forgalomba a tanulók, hogy valóban biztos tudással rendelkezzenek a közúti közlekedés szabályairól.

A szakértő úgy tudja: a vizsgázók válaszadás előtt újranézhetik a tíz másodperces videókat.

  • 3500 forint a tananyag

Autósiskolai forrásaink szerint valószínűleg sok tanuló elengedhetetlennek érzi majd a mozgóképes kérdésekre felkészítő tananyagot a sikeres vizsgához. A tananyagot az iskolákon keresztül igényelhetik, ők állnak kapcsolatban a forgalmazó céggel. Ez a vállalkozás 3500 forintért adja a tananyagot az iskoláknak. Hogy ők milyen áron adják tovább és pontosan mennyivel nő a jogosítvány megszerzésének költsége egy lelkiismeretes tanuló számára, nem lehet megmondani. Forrásaink szerint a piaci árverseny gátat szab annak, hogy nagyon elszaladjanak a tanfolyamok árai.

Forrás:
168ora.hu