Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Elszomorító képet kapunk, ha szétnézünk a magyar kórházakban

Az ÁNTSZ belső vizsgálatot folytatott, melyben felmérték a magyarországi kórházak jelenlegi állapotát. Az ellenőrzés eredményeit egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, ám az egészségügyi intézmények körképe igen lesújtó.

Azoknak, akik valamiféle kórházi ellátásra szorulnak, több mint a fele olyan egészségügyi intézménybe kerül, ahol nincs meg a megfelelő felszereltség az ellátásához - írta a Népszabadság.

Néhány kórházban döbbenetes állapotok uralkodnak. Az egyik legnagyobb probléma a létszámhiány. A kórházak hetven százalékában ugyanis nincs elegendő szakképzett személyzet. A maradék szakorvosnak pedig nincs valami könnyű helyzete. Száz intézményt vizsgáltak meg, melyből huszonkettőből hiányoznak az alapvető feltételek, amelyek a fekvőbeteg ellátáshoz szükségesek. Ilyen például a megfelelő higiéniát biztosító kézmosás, illetve fertőtlenítés lehetősége, továbbá a megfelelő eszközök hiánya.

Ugyanúgy száz vizsgált esetből, harminckettőnél a falak penészesek és nincs rendes, tiszta textília mindenhol. Sok esetben pedig olyan anyagokkal kell dolgozniuk az alkalmazottaknak, amelyek lejárt sterilitásúak.

A sürgősségi és az intenzív osztályok közül pedig csak minden ötödikben adottak a feltételek ahhoz, hogy megfelelően és biztonságosan el lehessen látni az ideérkező betegeket.

Természetesen az egészségügyi ellátás leromlását elkerülendő, még 1995-ben létrehoztak egy jogszabályt az "ellátási minimumfeltételekről". Az első időszakban rendszeresek voltak az ellenőrzések, később azonban ez megszűnt.

Szinte már túl nyilvánvaló, hogy sokan műhibaperekkel élnek, ám a bíróság nem mindig ad igazat a sértett félnek. Egy férfi törött csontú lábába például nem tudták alkalmazni a megfelelő csavart (hiány miatt), így mikor az eltávolításra került, beletörött a csontba. A bíróság azonban nem ítélt neki igazat.

Forrás:
eloben.hu