Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Ismét napirenden a nemzeti italboltok

Ismét napirenden a nemzeti italboltok

Időről időre felmerül a kérdés: vajon a trafikmutyit követi a szeszmutyi?

A híreket egyelőre folyamatosan cáfolják a kormánypárti politikusok, ám apró jelek mégis a nemzeti italboltok előkészületeire utalnak.

Ha az elképzelés megvalósul, a sör és bor kivételével minden alkoholos ital kiköltözne a vegyesboltokból. Ez vélhetően megint a tűzközelben lévőknek lenne jövedelmező üzlet, ám a fogyasztóknak jóval mélyebben kellene a zsebükbe nyúlniuk ha italozásra adják a fejüket.

Az alkoholárusítás államosításának lehetősége ismét napirendre került, a nemzeti dohányboltok születése óta nem először. A hír újra és újra felröppen, ám a trafikmutyi kirobbanása előtti időszakhoz hasonlóan, egyelőre még a tagadás fázisában van az ügy. Emlékezetes, hogy fordulatokban gazdag út vezetett odáig, míg a kormány államosította a mintegy 500 milliárd forintos dohánypiacot és 44 ezerről 7 ezerre csökkentette a dohányboltok számát. Eredetileg arról volt szó, hogy a trafikok csak dohányt és dohányterméket árusíthatnak, ma már gyakorlatilag mindent, amit egy ilyen bolt korábban is, sőt fagylaltot is lehet venni. Teljes káosz, bizonytalanság jellemezte a 2012 szeptemberében kezdődött átalakulást. Ennek megismétlődésére számítanak sokan - de italfronton.

Forrás:
nepszava.hu