Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Budapesti Tavaszi Vásár, 2016. március 25. – április 24

Budapesti Tavaszi Vásár, 2016. március 25. – április 24

Az ünnepi Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár idén is átadja helyét a vidám Budapesti Tavaszi Vásárnak a Vörösmarty téren.

A kulturális programkavalkád március 25. és április 24. között zajlik majd a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) szervezésében.

A szervezők elsődleges célja, hogy a vásár kulturális programokkal, iparművészeti bemutatókkal, népzenei és néptánc műsorokkal minőségi szórakozást nyújtson mind a budapestiek, mind pedig a fővárosba látogatók számára. A kulturális programok mellett 72 alkotó, illetve műhely is bemutatkozási lehetőséget kap. A téren megcsodálhatók a szakmai zsűri által kiválasztott népművészek, iparművészek, dizájnerek, innovatív kézműves alkotók, valamint kézműves élelmiszert készítők portékái, amelyeket természetesen meg is lehet vásárolni a helyszínen.

A Budapesti Tavaszi Vásáron tehát a hagyományos termékek mellett az újragondolt, modernebb formába öntött népművészet tárgyai, valamint a design is helyet kapnak. Változatos programok várják a családdal érkezőket, aki pedig megéhezik a vásári forgatagban, színes kulináris kínálatból válogathat. Idén főként a polgári és a paraszti konyha kerül terítékre, a kenyérsütés pedig izgalmas látványosságnak ígérkezik.

Sokéves tapasztalat, hogy a Vörösmarty téri tavaszi és karácsonyi vásár a turisták egyik kedvenc célpontja. Tavaly osztatlan sikert aratott a vendégek körében a tavaszi kertet ábrázoló installáció, ezért ez idén sem marad ki a repertoárból, ahogy a karácsonyi vásár közkedvelt kovácsműhelye is helyet kap a téren. A „Nyitott műhely” elnevezésű kézműves bemutatókra – melyet a BFTK a Magyar Kézműves Szövetséggel karöltve szervez – minden hétvégén (szombaton és vasárnap) 12 és 18 óra között kerül sor.

A látogatók bevonására számító népi hagyományokra épülő programok hétről hétre változnak: lehet majd többek között nemezelni, gyöngyöt fűzni, üveget fújni, ékszert, hangszert vagy sajtot készíteni. A vállalkozó szelleműek kipróbálhatják a rakuzást, ami nem más, mint nagyméretű virágok mintázása kerámiából. A legkisebbek a Kézműves Játszóházban ismerkedhetnek meg a népi mesterségekkel. A gyerekprogramok minden hétvégén délelőtt 10:00-től és 11:30-tól kezdődnek.

Délutánonként változatos színpadi produkciók és koncertek szórakoztatják a látogatókat. Azok pedig, akik elpillednek a vásári kavalkádban, kitűnő pihenőhelyre lelhetnek a Kerengőben.

 

Köszöntsük együtt a tavaszt a Belváros legkedveltebb terén!

 

Forrás:
budapestinfo.hu