Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Sokat költöttek az e-jegyrendszerre, de kapuk még nincsenek

Sokat költöttek az e-jegyrendszerre, de kapuk még nincsenek

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. az elektronikus jegyrendszer bevezetésére eddig két ütemben több mint 6,665 millió eurót, vagyis mintegy kétmilliárd forintot lehívott már a rendelkezésre álló hitelkeretből - írta a Világgazdaság.

Az elektronikus jegyrendszer bevezetését az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 54,5 millió euró értékben finanszírozza, míg a Fővárosi Önkormányzat mintegy 4,3 milliárd forintot bocsát a BKK rendelkezésére.

A lap a kérdésére, hogy ezt az összeget pontosan mire fordították, azt a választ kapta, hogy "a BKK az elektronikus jegyrendszerre lehívott összeget a szállító által benyújtott és igazolt számlák kifizetésére fordította".

A cég szerint minden az érvényes menetrend szerint történik. Első lépésként több száz a BKK-s dolgozó tavaly decemberben megkapta a tesztkártyát, s megkezdődött az elektronikus jegyrendszer első próbaüzeme.

A dolog szépséghibája, hogy még a kártyabirtokos BKK-dolgozók sem tesztelhetnek, mert még nem helyeztek el egyetlen kártyaleolvasót sem - írta a Világgazdaság.

Ezzel párhuzamosan két másik területen fejlesztenek: egyrészt a központi hardver- és szoftverrendszerek, adatkapcsolatok és tranzakciós rendszerek elkészítésén dolgozik a BKK a Scheidt & Bachmannal közösen, másrészt a Futár rendszerhez hasonlóan fel kell szerelni az érvényesítőkészüléket a rendszer 2017. decemberi üzembe helyezéséig.

Forrás:
napi.hu