Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Hajléktalan osztogatott pénzt Budapesten

Hajléktalan osztogatott pénzt Budapesten

Nagy az előítélet a hajléktalanokkal szemben - derült ki a Menhely Alapítvány kampányából.A kísérletben egy hajléktalannak öltözött férfi próbálta megállítani a járókelőket, hogy 500 forintot adjon nekik.

Egy óra alatt 80 embert szólított meg, nagy részük azonban nem állt meg, sőt rá sem nézett a hajléktalanra. A Menhely Alapítvány munkatársa szerint még többet kell beszélnünk a hajléktalanságról.

"Jópofa kis játék volt, inkább figyelemfelkeltő performansz, mint rendes kutatás, amellyel felhívtuk a figyelmet az előítéletesség problémájára. Arról szólt, hogy furcsa módon a járókelők, akiktől pénzt szoktak kérni, elutasítóak, ha pont a fordítottja történik, vagyis egy hajléktalan ember pénzt ad nekik. Erről szólt ez a játékos adatfelvétel vagy információgyűjtés" - mondta Gurály Zoltán, a Menhely Alapítvány munkatársa.

Mint mondta, ő maga inkább azon lepődött meg, hogy az emberek egy korábbi, 2013-ban készült reprezentatív statisztikai felvétel alapján kevésbé előítéletesek a hajléktalan emberekkel szemben. A mostani kísérlet szerinte azt tükrözi, amit emberek általában gondolnak. A cél viszont az, hogy minél többet beszéljenek a hajléktalanságról.

"Türelmetlenek vagyunk és sebezhető a társadalmunk. Nincs elég időnk arra, hogy megálljunk és tájékozódjunk arról, hogy mit akarnak tőlünk. Nem biztos, hogy kérni akarnak tőlünk valamit, előfordulhat, hogy adni szeretnének. A Menhely Alapítványnak léteznek érzékenyítő programjai, mint például a Városi séta, ahol beszervezünk olyan hajléktalan embereket, akik kint töltik az időt az utcán 24 órában és elmondják az embereknek, milyen a város ebből a szemszögből" - fogalmazott a Menhely Alapítvány munkatársa.

Gurály Zoltán hozzátette: ezek a programok is alkalmasak arra, hogy az emberek egy kicsit megálljanak és elgondolkozzanak azon, hogyan élünk együtt és min kellene változtatni azon, hogy az ember közelebb kerüljön ahhoz a valósághoz, amelyben élnie kellene.

Forrás:
inforadio.hu