Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Jövőre tényleg beszántják a Délit

Jövőre tényleg beszántják a Délit

A 2017-es költségvetési tervezet alapján jövőre megkezdődhet a Déli pályaudvar felszámolása.

A büdzsé ugyanis külön tételt tartalmaz a Kelenföld állomás kapacitásbővítésére, illetve a "Déli üzemi pályaudvar vasúthálózatról történő leválasztására".

A beterjesztés szerint a vasúti pályaudvar területét "egy új vagyonkezelő részére" adnák át, de ennél pontosabban nem derül ki a szövegből, hogy mi a kormányzati szándék a rendkívül értékes budai területtel.

Az NFM szerint nem így van

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hírek megjelenése után közleményt adott ki, amelyben azt írta:  A Déli pályaudvar teljes bezárásáról semmiféle döntés nem született. A jövő évi költségvetési tervezet indoklásában szereplő tétel kizárólag a nagy kiterjedésű, de csekély kihasználtságú, rozsdaövezeti jellegű üzemi pályaudvari területek más célú felhasználásának, és Kelenföld további kapacitásbővítésének költségeit fedezi. A fejlesztési tárca kormányhatározatban rögzített feladatként 2016 őszén terjeszt átfogó koncepciót a kormány elé a budai vasúti közlekedés fejlesztéséről.

Mindazonáltal a költségvetési tervről az MTI is úgy számolt be, hogy "A Déli pályaudvar megszüntetését tervezik jövőre". 

Az mfor emlékeztet rá, hogy egy márciusban megjelent kormányrendelet alapján csak júliusra készülnek el azok a hatásvizsgálatok, amelyek a Déli felszámolását és lehetséges hasznosítását elemzik. A teljes koncepció pedig csak szeptemberre kerülne a kormány elé. Csak magára a tervezésre egymilliárd forintot szánnak.

 Forrás:
index.hu