Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Kimagasló mentőink munkája

Kimagasló mentőink munkája

A mentők napja alkalmából tegnap százhuszonheten vehettek át elismerést Ónodi-Szűcs Zoltántól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkárától és Máté Gábortól, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójától Budapesten, a Parlamentben. 

Kresz Géza orvos kezdeményezésére 1887-ben ezen a napon alakult meg a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület, amely 1948-ig működött. 

Hatvannyolc évvel ezelőtt ugyancsak május 10-én az OMSZ vette át a mentőszervezetek irányítását. Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke az eseményen kiemelte, hogy a mentők munkája valódi hivatás, nincs ember, aki ne tartaná példaértékűnek mindennapos készenlétüket, szakmai teljesítményüket. Olyan embereket ünnepelnek ezen a napon, akik példát mutatnak a többiek­nek. Ónodi-Szűcs Zoltán felidézte, hogy a tizenkilencedik század végén Magyarországon megalakult önkéntes mentőegyesület Európában a második volt, és hazánk azóta is élen jár ebben a tevékenységben.

Az elmúlt öt hónap alatt a szervezetnél egyebek mellett rendezni tudták a mentőtisztek, mentéstechnikusok és mentőápolók jogállását, lehetővé tették a huszonnégy órás szolgálatot, átalakították Budapest akut sebészeti ellátásának rendszerét, tizenkét mentőállomást felújítottak, ugyanennyi új mentőautót rendeltek, valamint elérték, hogy a dolgozók ingyen használhassák a budapesti tömegközlekedést – tette hozzá a főigazgató. Ma az ország kétszázharminc mentőállomásán hétezer mentődolgozó tevékenykedik.

Forrás:
magyarhirlap.hu