Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

[Form hirlevel not found!]

Ingyenes koncertet ad a Fesztiválzenekar a Hősök terén

Ingyenes koncertet ad a Fesztiválzenekar a Hősök terén

Stravinsky humoros és groteszk Kártyajáték című balettzenéje is megszólal a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) ingyenes TérTáncKoncertjén, amely június 3-án a budapesti Hősök terén várja a közönséget.

A rendezvényen 500 olyan fiatal táncol majd együtt, akik az ország hátrányos helyzetű településein hónapok óta erre a napra készülnek.

A zenekar a koncertre Stravinsky balettzenéje mellett meglepetés darabokkal is készül, a közönség pedig papírszékeken ülve hallgathatja végig az ingyenes nyárköszöntő hangversenyt.

"Ez a kezdeményezés a toleranciáról szól, arról, hogy együtt táncolnak hátrányos és szerencsésebb környezetből érkező gyerekek a Fesztiválzenekar zenéjére. Nagy toleranciaünnep lesz" - mondta Fischer Iván karmester.

A BFZ több év kihagyás után tavaly tért vissza a Hősök terére, ahol az azt megelőző évtizedekben is számos hangversenyt adott. A délszláv háború idején megrendezett koncerten szerb, horvát és bosnyák kórusok énekelték el Beethoven IX. szimfóniáját. 2001-ben Cigányokkal együtt című koncertjükön roma zenészekkel muzsikáltak, a 2007-es Keringő-koncerten pedig ezrek táncoltak együtt a téren.

Forrás:
ittlakunk.hu